Het verhaal van

Eugenie Beijer en Harold Kuijpers

“Iedereen heeft eigen speerpunten, we vullen elkaar goed aan!”

Op de afdeling Psychiatrie is de zorgvraag groot, van mensen met mentale problemen. Gelukkig is ook de professionele hulp groot. Zorgprofessionals Harold en Eugenie vertellen enthousiast over wat hun functie buitengewoon maakt.

Eugenie, klinisch psycholoog

Hoe ziet het werk als klinisch psycholoog eruit in ETZ? Eugenie: “Als klinisch psycholoog behandel ik de hele mens, niet enkel een symptoom of een afzonderlijke zorgvraag. Waar nodig werk ik samen met een multidisciplinair team. We kunnen dan samen de ui afpellen om tot de juiste aanpak voor de patiënt te komen. Door deze werkwijze haal ik veel voldoening uit mijn werk.”

Wat maakt deze functie buitengewoon voor Eugenie? “Wat mij aanspreekt in het werken als klinisch psycholoog is de grote diversiteit aan taken. Ik hou me bezig met individuele patiënten, werk met groepen, ben supervisor voor collega’s in opleiding en neem deel aan uiteenlopende commissies. Binnen ons team heeft iedereen eigen speerpunten. Zo vullen we elkaar goed aan!”

“De samenwerking en multidisciplinaire aanpak geven een extra dimensie aan mijn werk.”

Harold, psychiater

Wat maakt de functie van Harold buitengewoon? “Wat mij aanspreekt in het werken als psychiater in het ziekenhuis, is dat ik directe sturing heb over mijn werk en invloed heb op de organisatie van onze zorgeenheid. Ik wil graag goed bereikbaar zijn voor mijn patiënten en verwijzers, inhoudelijk vanuit een holistische blik werken met passende ondersteuning en gemotiveerde collega’s. Dit lukt mij in ETZ heel goed.”

Hoe ziet het werk als psychiater eruit in ETZ? “In het ziekenhuis hebben we veel tools tot onze beschikking. En we werken samen met andere specialisten om tot de beste zorg voor patiënten te komen. Die samenwerking en multidisciplinaire aanpak geven een extra dimensie aan mijn werk als psychiater. Ook de zorgvragen zijn daardoor veelzijdig.”

Lees meer over de afdeling Medische Psychologie

 

Lees meer over de afdeling Psychiatrie

 

Collega van Eugenie en Harold worden?

Bekijk vacatures

 

*foto: van links naar rechts: psychiater Harold, gezondheidszorgpsycholoog-psychotherapeut Suzanne en klinisch psycholoog-psychotherapeut Eugenie. 

WhatsApp