Het verhaal van

Ries Meijer

“Balans vinden tussen veiligheid en een prettige (werk)omgeving.”

Ries werkt als interimmer bij team Beveiliging van het ETZ. Zijn vorige opdracht was net afgerond en de volgende opdrachten stonden al te wachten. Die voor het ETZ sprong er voor Ries uit: “Bij mijn vorige opdrachten lag de focus vooral op projecten in de gebouwde omgeving, contractmanagement en het sturen op KPI’s. Nu kreeg ik de kans om weer met een team aan het werk te gaan.”

Beveiligingswerk in de zorg was een geheel nieuw terrein voor Ries, hij is blij met zijn keuze. De focus op het bouwen aan een sterk team, een nieuwe werkomgeving en het sociale aspect maakte deze functie voor Ries een interessante uitdaging.

Fungeren als vertrouwenspersoon

Ries heeft geen doorsnee beveiligingsrol; bij ETZ gaat het om zorgbeveiliging. Je kunt echt het verschil maken door zichtbaar te zijn. Het team staat voor het gevoel van veiligheid binnen het ziekenhuis en dat geeft patiënten en collega’s rust en een vertrouwd gevoel. Als teamleider staat Ries bovenal voor zijn team. Hij moet betrokken zijn en een luisterend oor bieden. Zijn 36 collega’s, verdeeld over drie locaties, zijn mensen die hun hart en ziel in hun werk leggen, en dat is bewonderenswaardig. Ries: “Het is fijn de afgelopen maanden een goede band opgebouwd te hebben met het team. Zo kun je echt fungeren als vertrouwenspersoon.”

“Ik vind het belangrijk om het team te betrekken bij onze missie en visie. Waar willen we voor staan en waarvoor niet?”

Geen dag hetzelfde

Het mooie van het ETZ is dat veel mensen er al lang werken, vindt Ries: “Sommige collega’s uit het team werkten al voor het ETZ toen ik nog in de wieg lag.”
Veel van de teamleden hebben een andere achtergrond. Van werkervaring binnen justitie tot vers uit de schoolbanken. Samen vinden ze de balans tussen veiligheid en een prettige (werk)omgeving voor patiënten en collega’s. Zo kunnen ze omgaan met een breed scala aan situaties. Er is altijd oog voor gastheerschap en het is van belang de-escalerend te werk te gaan. Het ene moment sta je de weg te wijzen, het andere moment ben je op de SEH bezig met een agressie-incident of met het handhaven van het parkeerbeleid.

Samen bouwen aan de toekomst

Als teamleider werkt Ries samen met het team aan de missie en visie van de afdeling: “Ik vind het belangrijk om het team daarbij te betrekken. Waar willen we voor staan en waarvoor niet?” Het team kijkt graag vooruit. Zo werkt Ries ook diverse protocollen uit, zodat de toekomstige Teamleider Beveiliging daarop kan voortborduren. Daarnaast houden ze, ter voorbereiding op de komende nieuwbouw, als team alle (technologische) ontwikkelingen in de gaten om te begrijpen wat beveiliging over 5 of 10 jaar betekent. Een werkweek als teamleider is dus erg divers. Van het coachen van je team, het uitwerken van protocollen tot het optimaliseren van werkprocessen. Je week bestaat ook veel uit overleg, van politie en wijkagenten, statusupdates ophalen bij de SEH en IC, tot interne bijeenkomsten om de kwaliteit en zichtbaarheid van beveiliging te verbeteren. “Geen dag is hetzelfde!”.

Collega worden van Ries?

Bekijk vacatures
WhatsApp