Het verhaal van

Robert Jansen

25 jaar werkplezier bij Neurologie

Robert Jansen werkt al sinds 1998 op de afdeling Neurologie. Hoe is het om te werken op de afdeling en wat zorgt ervoor dat hij er na 25 jaar nog steeds met plezier zijn werk doet? 

Terug naar ETZ

Hoe kwam Robert in 1998 bij de afdeling Neurologie? “Ik heb aan het begin van mijn loopbaan mijn opleiding met veel plezier bij het ETZ gevolgd. Later werkte ik een aantal jaar in een ander ziekenhuis, maar wilde toch al snel terug naar het ETZ vanwege de warme, welkome sfeer en de Brabantse toegankelijkheid die je hier voelt. Ik startte in eerste instantie op de Geriatrie, en maakte 25 jaar geleden de switch naar Neurologie.”

Warm bad

Robert vond zijn carrièrestart op de afdeling aanvoelen als een warm bad: “Ik kwam dus van een ander specialisme en vond dat best spannend. Je weet niet hoe de nieuwe collega’s reageren en je kent nog niemand op je nieuwe afdeling. Maar die spanning was nergens voor nodig. Ik voelde me vanaf de eerste dag meteen welkom en deel van het team.”

Toegankelijk team

Robert noemt dat team één van de redenen waarom hij al zo lang bij ETZ werkt: “Het is echt een hele leuke dynamische club met allemaal verschillende mensen. Jong, oud, man, vrouw: echt een mix. Maar, wat we allemaal met elkaar gemeen hebben is dat we altijd voor elkaar klaar staan. Ben je een keer ziek? Dan vangt iemand anders je dienst op. Zit je ergens mee? Dan kun je altijd bij iemand terecht voor een goed gesprek. Ook bij de teamleiders of manager. Die zijn heel toegankelijk!”

Dynamisch specialisme

Ook het specialisme zelf is een reden voor Robert: “Ik vind het dus oprecht het leukste specialisme. Tijdens mijn opleiding die ik in ’84 bij het ETZ volgde dacht ik dat Neurologie een saai en stoffig specialisme was, maar daar ben ik echt op teruggekomen. Het is juist heel dynamisch hier! De ontwikkelingen binnen de technologie, therapieën en de algemene vooruitgang van dit specialisme maken het ontzettend uitdagend. We starten de dag met een dagstart en checken gedurende de dag nog een paar keer bij elkaar in. We hebben vier blokken op de afdeling en daar wissel je ook tussen, zo is iedere dag anders. Er is dus veel afwisseling in typen patiënten waar je voor zorgt. Sommige patiënten stromen vrij snel door naar de revalidatie, andere patiënten blijven hier wat langer liggen. Het is de kunst om voor al die patiënten een vertrouwd en veilig gevoel te creëren.”

Vertrouwd en veilig

Hoe creëer je dat vertrouwde en veilige gevoel volgens Robert? “Dat zit ‘m vooral veel in kleine dingen. Even de tijd nemen om met een patiënt koffie te drinken en te kletsen bijvoorbeeld, dat kan voor iemand echt zo’n groot verschil maken. Maar ik heb ook wel wat mooie verhalen uit al die jaren. We hebben in de zomer ooit een patiënt die hier langdurig lag én ook al een tijd op de IC gelegen had, met bed én alle beademingsapparatuur naar beneden gereden. Even wat frisse lucht en zonnestralen opdoen. Heerlijk vond hij dat!”

Warm en interessant

Robert vat de afdeling Neurologie samen: “Een betrokken en gezellig team, mooie uitdagingen op de afdeling en ruimte om jezelf te ontwikkelen als je dat wil. Er zijn verschillende cursussen, opleidingen en mogelijkheden om jezelf verder te specialiseren of juist om jezelf breder te oriënteren. Erg interessant dus ook voor als je pas net afgestudeerd bent”. Hoe zou Robert het ETZ als werkplek omschrijven in één woord? “Warm.”

Is jouw interesse in een rol als verpleegkundige op de afdeling Neurologie gewekt? Voel je vrij om Robert of een van zijn collega’s aan te spreken op de afdeling. 

Lees meer over Neurologie

 

Collega van Robert worden?

Bekijk vacatures

 

WhatsApp