Verpleegkundigen in praktijk

Leerhuis

In ons topklinisch opleidingsziekenhuis groei je elke dag. Al onze vormen van opleiden, ontplooien en ontwikkelen beginnen bij het Leerhuis. Daar coördineren en begeleiden we je in jouw opleiding, wetenschappelijk onderzoek en in zowel je professionele als persoonlijke doorontwikkeling. 

Het Leerhuis is de motor van ons opleidingsziekenhuis. We bedenken, innoveren, adviseren, faciliteren en coördineren al het leren in het ETZ. Dat begint met opleiden en onderzoek en gaat door met het stimuleren van modern werkgeverschap en persoonlijke gezondheid. Je krijgt bij ons alle ruimte om te leren op jouw manier. Van online trainingen in eigen huis tot volledige opleidingen bij erkende opleiders en van leerwerktraject tot wetenschappelijk onderzoek.

Bekijk onze opleidingsvacatures

Buitengewoon ontwikkelen in het Leerhuis

 • Groot topklinisch opleidingsziekenhuis (STZ)
 • Landelijk voorbeeld in opleiden van nieuwe hulpverleners
 • 7 Zorginnovatiecentra (ZIC’s), 2 Skillslabs en meer
 • Innovatief in digitale hulpmiddelen, zoals VR en AR
 • Meer dan 100 eigen cursussen en trainingen
 • Persoonlijke coaching, zowel professioneel als persoonlijk
 • Samenwerking met grote, erkende opleiders
ZIC verpleegkundigen

Leren en werken in het ETZ?

Volg jouw opleiding vanuit het ETZ en breng wat je leert direct in de praktijk. Dat is de kracht van werken en leren tegelijk.

Bekijk onze opleidingsvacatures
Verpleegkundigen in praktijk

Leren tijdens je werk

In ons topklinische opleidingsklimaat krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en je talenten te ontplooien. In het Leerhuis vind je daar faciliteiten voor, zoals onderwijs- en trainingsruimtes, skillslabs, een Medische Bibliotheek met een studiecentrum en moderne ICT-faciliteiten. Je leert met de nieuwste digitale hulpmiddelen zoals micro-learnings, VR en Artificial Intelligence.

 • Werken als ANIOS
  Ontdek als ANIOS wat bij je past, zonder al een keuze te maken voor een specialisme. Ontwikkel jezelf in onze warme onderwijscultuur onder goede supervisie op alle vlakken tot de zorgprofessional die in jou zit.
  Lees meer over werken als ANIOS.
 • Werken als AIOS 
  Volg als AIOS in het ETZ een opleiding tot specialist in meer dan 20 specialismen en medisch ondersteunende specialismen, via erkende opleidingen en/of stage. Met warme begeleiding en topfaciliteiten.
  Lees meer over werken als AIOS.
 • Werken als PIO
  Kom werken en leren tegelijk als Professional in Opleiding (PIO).
  Ben je afgestudeerd op mbo of hbo? Start je leerwerktraject bij ETZ, kies uit 25+ specialismen en leer van theorie en praktijk in het ziekenhuis.
  Lees meer over werken als PIO.

Stages

In het ETZ leren we met én van elkaar. Als stagiair kun je bij ons met elk niveau alle kanten op, zowel in zorgstages als niet-zorgstages. We werken samen met bekende partners in opleiding en ook duaal studeren kan bij ons.

Meer over stage lopen bij het ETZ

Ruimte(s) voor ontwikkeling in het ETZ

7 Zorginnovatiecentra (ZIC’s)

Het ETZ telt voor 7 afdelingen een zorginnovatiecentrum: een krachtige leeromgeving waarmee we onze zorg naar een nog hoger niveau tillen. In een ZIC staat samen leren en werken centraal. Als student krijg je begeleiding van een gediplomeerd zorgprofessional en voer je steeds meer taken zelfstandig uit.

2 Skillslabs voor praktijkonderwijs

Het Leerhuis heeft twee goed uitgeruste Skillslabs, waarin je de kennis uit e-modules in de praktijk kunt brengen. In de labs krijg je praktijkonderwijs van ervaren trainers uit het werkveld. Zo leer en onderhoud je in deze trainingsruimten alle handelingen die nodig zijn om jouw functie goed uit te kunnen (blijven) voeren.

Wetenschapsbureau voor onderzoek

In het ETZ stimuleren we je om klinisch wetenschappelijk onderzoek te doen, dat verbonden is met onze topklinische zorg en onze opleidingen. Niet alleen als arts en medisch specialist, ook als verpleegkundige of verpleegkundig specialist kun je onderzoek doen. Het Wetenschapsbureau is er om je daarbij te helpen en te adviseren.

ETZ Leerplein met ruim 100 trainingen

Het ETZ leerplein is onze elektronische leeromgeving (ELO) met een ruim aanbod aan cursussen, trainingen, artikelen, video’s en meer. Het Leerplein is er voor iedereen, al vanaf je onboarding. Je kunt je voortgang in het Leerplein bijhouden in jouw persoonlijke portfolio.

Blijf aan Z en ETZ Fit

We vinden het belangrijk dat je blij bent en blijft in je werk. Daarom komt het Leerhuis met initiatieven die je daarbij helpen. Zoals het project ‘Blijf aan Z, gezond en wel in de zorg’. En ETZ Fit, dat inzet op mentale en fysieke fitheid en tevredenheid met je functie, je team en ETZ. Je kunt je dus ook op persoonlijk vlak ontwikkelen. Denk aan het verbeteren van je werk-privébalans of persoonlijke vaardigheden via training of coaching.

Collega’s over leren bij het ETZ

Harm Vromans, Verpleegkundige

“Ik werk als praktijkopleider en als verpleegkundige, deze combinatie vind ik geweldig. Je bent betrokken bij leerprocessen en hebt contact met docenten en SLB’ers. Maar ook vooral met studenten heb je veel interactie. Ik ben hier afgestudeerd op een leerafdeling. Het is fijn om iets terug te kunnen geven, maar ook om zelf actief als verpleegkundige te blijven.”

Britt Schut, Leerling-verpeegkundige

“Het ETZ is als verpleegkundige een geweldige plek. Je krijgt hier veel kansen voor professionele groei en er is een positief leerklimaat. Wat de zorg op Geriatrie zo interessant en uitdagend maakt, is dat geen enkele casus hetzelfde is. Met het team streef je naar zorg op maat, die aansluit bij de wensen en behoeften van kwetsbare patiënten.”

Iris Buster, Professional In Opleiding

“Het ETZ gaf mij de mogelijkheid om mijzelf verder te ontwikkelen door de opleiding tot anesthesiemedewerker te volgen. Nu werk en leer ik in een dynamische omgeving waarin ik opnieuw uitgedaagd word.”

Heb je een vraag over werken bij het ETZ?

Wij geven je graag antwoord! Stel je vragen aan Nick Buijks of Zoë Diepa.

WhatsApp