Buitengewoon

Leren en studeren bij het ETZ

Hoe wil jij buitengewoon beter worden?

Leren, studeren en werken bij het ETZ

Bij het ETZ word je elke dag beter. In ons topklinisch opleidingsziekenhuis (STZ) leer, studeer en werk je in een innovatieve omgeving met goede opleidingsfaciliteiten en competente opleiders. Op maat voor jou. Van e-learning op het ETZ Leerplein tot training in onze skillslabs en van erkende opleidingen tot wetenschappelijk onderzoek. Bij ETZ leer en studeer je buitengewoon.

Buitengewoon leren, studeren en werken

 • Groot topklinisch opleidingsziekenhuis (STZ)
 • Lerende, onderzoekende en innoverende cultuur
 • Landelijk voorbeeld met PIO (Professional in Opleiding)
 • Hoge diversiteit aan ontwikkelingsmogelijkheden
 • Leven lang leren via strategisch opleidingsprogramma (SOP)
 • Mentaal en fysiek fit in je rol en team met ETZ Fit

Opleiding bij het ETZ

Het ETZ blinkt uit in enkele bijzondere topklinische functies, die vergelijkbaar zijn met die van academische ziekenhuizen. Je volgt bij ons dan ook de beste opleidingen, in eigen huis of in samenwerking met erkende opleiders van onder meer de grootste academische ziekenhuizen, hogescholen en universiteiten. Bij het ETZ combineer je leren met werken in de praktijk, zo groei je snel uit tot de professional die je wil zijn.

Meer over het Leerhuis

Leren en werken in het ETZ?

Volg jouw opleiding vanuit het ETZ en breng wat je leert direct in de praktijk. Dat is de kracht van werken en leren tegelijk.

Bekijk opleidingsvacatures

Ruimte(s) voor ontwikkeling in het ETZ

 • 7 Zorginnovatiecentra (ZIC’s)
 • Verschillende onderwijs- en trainingsruimtes
 • 2 Skillslabs voor praktijkonderwijs
 • Wetenschapsbureau voor onderzoek
 • Medische Bibliotheek met studiecentrum & ICT
 • ETZ Leerplein met ruim 100 trainingen

Leerhuis

Opleiden, ontplooien en ontwikkelen lopen als rode draad door ons ziekenhuis. Daarom hebben we alle lerende activiteiten gebundeld in het ETZ Leerhuis. Vanuit daar coördineren en begeleiden we je in jouw opleiding, wetenschappelijk onderzoek en zowel je professionele als persoonlijke doorontwikkeling.

Meer over het Leerhuis

Werken en leren bij het ETZ

Ontdek als ANIOS wat bij je past, zonder al een keuze te maken voor een specialisme. Ontwikkel jezelf in onze warme onderwijscultuur onder goede supervisie op alle vlakken tot de zorgprofessional die in jou zit.

Werken als ANIOS

 

Volg als AIOS in het ETZ een opleiding tot specialist in meer dan 20 specialismen en medisch ondersteunende specialismen, via erkende opleidingen en/of stage. Met warme begeleiding en topfaciliteiten.

Werken als AIOS

Kom werken en leren tegelijk als Professional in Opleiding (PIO). Ben je afgestudeerd op mbo of hbo? Start je leerwerktraject bij ETZ, kies uit 25+ specialismen en leer van theorie en praktijk in het ziekenhuis.

Werken als PIO

 

Stages

In het ETZ leren we met én van elkaar. Als stagiair kun je bij ons met elk niveau alle kanten op, zowel in zorgstages als niet-zorgstages. We werken samen met bekende partners in opleiding en ook duaal studeren kan bij ons.

Meer over stage lopen bij het ETZ

Collega’s over leren bij het ETZ

Iemke Donkers, Optometrist / Orthoptist

“Veel afwisseling in mijn werkzaamheden is voor mij belangrijk. Zo vind ik het heerlijk om FAG-foto’s (oogfoto’s met hulp van kleurstoffen) te maken en bezig te zijn met wetenschappelijk onderzoek. Ik waardeer het dan ook enorm dat ik via het ETZ de opleiding tot Researchcoördinator mag volgen.”

Eva Eilerts, Radiologisch laborant

“Ik ben opgeleid binnen het ETZ en heb acht verschillende afdelingen gezien. Sinds 2019 loop ik op de IC en de mogelijkheden die je hier hebt zijn heel aantrekkelijk.”

Chris de Kramer, IC-verpleegkundige

“Ik ben opgeleid binnen het ETZ en heb acht verschillende afdelingen gezien. Sinds 2019 loop ik op de IC en de mogelijkheden die je hier hebt zijn heel aantrekkelijk.”

Nora Buss, ANIOS

“In België kies je na de geneeskundeopleiding direct een vakgebied. Hier mag alles, maar hoeft niks. Die keuzevrijheid is fijn.”

Lees het hele verhaal

Heb je een vraag over werken bij het ETZ?

Wij geven je graag antwoord! Stel je vragen aan Nick Buijks of Zoë Diepa.

WhatsApp