ETZ: Buitengewoon als werkgever

Waarom werken al 6.500+ anderen bij het ETZ?

Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) is een level 1 trauma- en neurocentrum voor de hele regio en hoort bij de grootste centra van Nederland in Neurochirurgie, Longchirurgie en GE-chirurgie. Het ETZ is het ziekenhuis voor alle inwoners van de regio Midden-Brabant, maar ook (ver) daarbuiten. 

Het ETZ is met 3 locaties, ruim 6.500 collega’s en meer dan 25 specialismen groot genoeg voor jouw ambitie en klein genoeg voor een warme werksfeer. Onze locaties liggen in de gezellige en vooruitstrevende steden Tilburg en Waalwijk, centraal gelegen en uitstekend bereikbaar. Maar er zijn nog veel meer redenen om voor het ETZ te kiezen!

 

Waarom werken bij het ETZ

6500+

collega's

3

locaties: Elisabeth, TweeSteden en Waalwijk

25+

specialismen

1

level traumacentrum

Dit maakt werken bij het ETZ buitengewoon:

Onze ambitie vatten we samen in Buitengewoon. We delen de ambitie om meer dan gewoon te willen zijn. We durven buiten het gewone om te denken. En wat we doen, willen we écht heel goed doen. Met als doel om onze zorg toe te spitsen op de individuele patiënt.

  • Groot STZ-erkend topklinisch opleidingsziekenhuis
  • Level 1 trauma- en neurocentrum voor de hele regio
  • 3 locaties, 6.500+ collega’s en 25+ specialismen
  • Meer dan gewone zorg, toegespitst op de patiënt
  • Kernwaarden: Passie, Open, Flexibel en Presteren

Onze ambitie: ‘Buitengewoon’

Het ETZ levert buitengewone zorg en houdt rekening met wat de patiënt wil, kan en belangrijk vindt. Welke mogelijkheden zijn er? En welke daarvan passen het best bij deze patiënt en welke niet? Samen beslissen is de norm, zonder daarbij te vervallen in ‘u vraagt, wij draaien’. ‘Buitengewoon’ staat ook voor de ambitie om meer dan gewoon te willen zijn. Te durven buiten het gewone om te denken. En om wat we doen, goed te doen.

Onze kernwaarden: passie, open, flexibel, presteren

Het ETZ heeft vier kernwaarden die je terugziet in de kleuren van ons logo.

Passie (rood)  
‘Passie’ staat voor de gedrevenheid van onze medewerkers. Van de gastvrouw tot de arts, al onze medewerkers hebben passie voor hun vak.

Open (blauw) 
‘Open’ staat voor het oog hebben voor onze patiënten. Dat is nodig om te weten wat de patiënt wil. Wij vragen door en helpen waar het kan.

Flexibel (groen)  
‘Flexibel’ betekent dat we buiten de gebaande paden durven treden. Niet de regels staan centraal, maar de patiënt. Niet altijd makkelijk, wel nodig.

Presteren (donkerblauw) 
‘Presteren’ staat voor onze ambitie. In alles wat we doen, willen we met kop en schouders boven het gemiddelde uitsteken.

Onze kerntaken: zorg van de toekomst.

We streven ernaar dat onze zorg mensgericht is. Mensen verschillen van elkaar, ook in gezondheidskansen. Passende zorg houdt daar rekening mee. Mensgericht gaat ook over jou als collega, je werkt bij het ETZ betekenisvol, vitaal, veilig en in goede balans.

We streven ernaar dat onze zorg houdbaar is. We pakken onze rol om de zorg houdbaar te maken. Door de personeelsschaarste moet ons werk efficiënter, maar ook anders, slimmer en betekenisvoller. Met focus op werkplezier, persoonlijke ontwikkeling en een goede balans tussen werkbelasting en belastbaarheid.

We streven ernaar dat onze zorg duurzaam is. We willen passende zorg leveren met minimaal effect op de leefomgeving, het milieu en klimaat. Denk aan circulair gebruik van grondstoffen, groene energie, het beperken van reisbewegingen en het verminderen van de milieubelasting door medicijngebruik.

Wil je een seintje als er een nieuwe vacature voor jou is?

Met een Job Alert stel je in welke vacature(s) je interessant vindt. Komt de vacature vrij? Dan krijg je automatisch meteen een berichtje in je mailbox.

Stel jouw Job Alert in

Collega's over werken bij het ETZ

Danielle Bolsius, IC-verpleegkundige

“Je hebt zoveel ervaren en vakinhoudelijke collega’s om je heen, dat iedereen je wel iets nieuws kan leren. Vanaf het eerste moment krijg je alle tijd en aandacht.”

Karin Stap, IC-verpleegkundige

“We staan er voor patiënten en families, maar ook voor elkaar. We zijn echt een team. Zowel binnen de IC’s als over de hele afdeling heen zie je saamhorigheid.”

Lisa van den Top, bbl-leerling verpleegkunde

“Ik kan hier veel leren, er wordt naar me geluisterd en ik heb supertoffe collega’s. Het leerklimaat is hier fijn en veilig.”

Heb je een vraag over werken bij het ETZ?

Wij geven je graag antwoord! Stel je vragen aan Nick Buijks of Zoë Diepa.

WhatsApp