Werken bij Cardiologie

290+

collega's

3

locaties: Elisabeth, TweeSteden en Waalwijk

27400+

patiënten per jaar

50

bedden

Cardiologie onderzoekt, diagnosticeert en behandelt ziekten van het hart. De zorg voor mensen met hart- en vaatziekten is een van de 9 specialismes binnen het ETZ met een bovenregionale functie. Cardiologie is dan ook gevestigd op alle drie onze locaties. Met onder andere een Cardiac Care Unit (CCU), Eerste Hart Hulp (EHH) en hartkatheterisatiekamers (HCK) verleent ons team van bijna 300 collega’s zorg aan patiënten met zowel acute als chronische hartaandoeningen. 

De zorgeenheid Cardiologie biedt hoogwaardige cardiologische zorg voor de regio Midden-Brabant. Op Cardiologie zien we zowel patiënten met acute hartaandoeningen (acuut hartinfarct of reanimatie) als patiënten met chronische hartaandoeningen.

Het specialisme bestaat uit verschillende afdelingen. We hebben poliklinieken en hartfunctie op de locaties ETZ Elisabeth, ETZ TweeSteden en ETZ Waalwijk. De polikliniek en hartfunctie werken intensief samen in onze “One Stop Shop”, met als doel om in één bezoek de diagnose te stellen en onderzoeken zoals een ECG, Echocardiografie of een Ergometrie te verrichten.

De klinische Cardiologische zorg is geconcentreerd op ETZ TweeSteden. Daar bevinden zich de Eerste Hart Hulp (EHH), de Cardiac Care Unit (CCU) en onze verpleegafdeling Cardiologie met 46 klinische bedden. Daarnaast hebben we op ETZ TweeSteden 3 ultramoderne hartkatheterisatiekamers (HCK). In 2026 verhuist de zorgeenheid mét de verpleegafdeling naar ETZ Elisabeth en komen de EHH, CCU en de HCK in het nieuwe Acute Centrum.

Cardiologie heeft een goed opleidings- en onderzoeksklimaat. We zijn erkend voor de CZO-opleiding en leiden onder meer op tot EHH/CCU-verpleegkundige, Interventielaborant of een combinatie van deze twee. Daarnaast zijn we erkend door de SBHFL voor het opleiden van algemeen hartfunctielaboranten, holteranalisten en echocardiografisten. Onze verpleegafdeling Cardiologie is een Zorg Innovatie Centrum (ZIC) en werkt samen met het hartcentrum van het Catharina ziekenhuis in Eindhoven. Binnen de zorgeenheid hebben we een apart research-team dat meer dan 20 studies ondersteunt. Een van onze vaste partners op wetenschappelijk gebied is de Universiteit van Tilburg.

Bekijk de vacatures

 

Het team van Cardiologie

Ons team telt 200 fulltime professionals. Een jong en dynamisch team, waarin we op een laagdrempelige manier met elkaar samenwerken. Op de zorgeenheid werken onder meer cardiologen, arts-assistenten, pacemaker- en ICD- medewerkers, PA’s, en verpleegkundig specialisten. Met ons Zorg Innovatie Centrum zijn we een goede kweekvijver voor nieuwe verpleegkundigen en andere zorgprofessionals. We hebben het gezellig met elkaar en gaan regelmatig naast het werk een drankje met elkaar doen!

Volg ons op Instagram Volg ons op Tiktok Volg ons op Spotify

Werken als ANIOS, AIOS of PIO?

Cardiologie heeft opleidingsplaatsen voor nieuwe zorgprofessionals. In ons topklinisch opleidingsziekenhuis (STZ) leer, studeer en werk je in een innovatieve omgeving met goede opleidingsfaciliteiten en competente opleiders. Op maat voor jou.

Leren bij het ETZ

Collega’s over werken bij Cardiologie

Chelsea Hooijdonk - Zuketto, Polikliniekassistent

“Je dag gaat zo snel. Je bent constant bezig en hebt veel verschillende taken naast het bellen.”

Lees het hele verhaal
Elze Kivits, Verpleegkundige

“Ik vind het super dat ik de kans kreeg een podcast over het werk van een verpleegkundige te starten. Het enthousiasme en de support zijn heel fijn! Zo kan ik mijn beroep onder de aandacht brengen en krijgen mensen inzicht in wat we hier echt doen. En dat is veel meer dan ‘billen wassen’.”

Evi Bontjer, Interventielaborant

“We werken op een afdeling waar behandelingen uitdagend kunnen zijn, maar er is ook altijd genoeg ruimte voor gezelligheid en humor. ”

Lees het hele verhaal

Heb je een vraag over werken bij het ETZ?

Wij geven je graag antwoord! Stel je vragen aan Nick Buijks of Zoë Diepa.

WhatsApp