Werken bij Chirurgie

270+

collega's

3

locatie: Elisabeth, TweeSteden en Waalwijk

34900+

patiënten per jaar

65

bedden

Op de afdelingen Chirurgie van het ETZ behandelen we patiënten met veel verschillende aandoeningen. Patiënten komen dan ook op onze afdeling voor relatief kleine én voor zeer complexe chirurgische ingrepen. Bekijk onze verschillende afdelingen: vaatchirurgie, traumachirurgie, gastro-intestinale (GI) chirurgie en de polikliniek. 

De chirurgische zorg in het ETZ is ver gespecialiseerd voor nóg betere kwaliteit van zorg. Het specialisme Chirurgie omvat de volgende afdelingen:

 • Gastro-intestinale chirurgie
  Voor patiënten met klachten aan de slokdarm, maag en/of darm.
  Afdeling Gastro-intestinale chirurgie
 • Traumachirurgie  
  Voor patiënten met lichamelijk letsel na een trauma of val.
  Afdeling Traumachirurgie
 • Vaatchirurgie  
  Voor patiënten met vernauwingen, afsluitingen en verwijdingen van bloedvaten.
  Afdeling Vaatchirurgie
 • Polikliniek Chirurgie
  De polikliniek bestaat uit de teams Vaat / Trauma, Mammacare en GI (gastro-intestinale chirurgie) en voert onderzoeken, controles en kleine ingrepen uit.
  Polikliniek Chirurgie

Collega’s over werken bij Chirurgie

Marie-Jeanne de Vries, Verpleegkundige en Verpleegkundig wetenschapper in opleiding

“Hier kan ik echt mezelf zijn. Hoewel we allemaal hetzelfde werk doen, is er ruimte om op je eigen manier met patiënten en collega's om te gaan. Je kunt je eigen stijl ontwikkelen en krijgt de vrijheid om projecten op te pakken en te ontdekken waar je echt enthousiast van wordt.”

Marlon van Tilburg, Verpleegkundige en praktijkopleider

“Ondanks dat het ETZ een groot ziekenhuis is, behoudt het de gemoedelijkheid van een klein streekziekenhuis. Er hangt een hele fijne sfeer en er is echt oog voor jou.”

Patricia Kuijpers, Zorgassistent

“Op onze afdeling zijn er mogelijkheden voor iedereen om zich verder te ontwikkelen. Kort geleden was ik nog werkzaam als afdelingsassistent, maar dankzij de steun van mijn leidinggevende krijg ik nu de kans om de opleiding tot zorgassistent te volgen.”

Sven Heuts, Verpleegkundige

“Binnen het ETZ krijg je de kans om aan je eigen carrière te werken. Zo werkte ik een tijd parttime, om als docent les te geven aan toekomstige verpleegkundigen. Een gouden combinatie en een droom die in vervulling ging.”

Susan Hamers, Medisch assistent

“Ik werk met plezier. Na de vakantie vind ik het altijd heerlijk om weer aan de slag te gaan en al mijn collega’s weer te zien.”

Veerle Rütters, Verpleegkundige en praktijkopleider

“Als student liep ik stage in het ziekenhuis, en ik ben nooit meer weggegaan. De sfeer is fijn. We hebben een superleuk team; kritisch, vooruitstrevend en gericht op goede zorg. Ik voelde me hier meteen thuis, we delen lief en leed.”

Maud van Gorp, Verpleegkundige / student hbo-v

“Ik vind de doorgroeimogelijkheden en de kansen die je hier krijgt heel fijn. Je wordt gezien als individu en er is oog voor je kwaliteiten.”

Esther Berghout, Verpleegkundig consulent Mammacare

“De tijd hebben om mensen te begeleiden bij slecht nieuws is waardevol. In mijn rol vang ik patiënten en hun naasten op.”

Meriem Duijs - El Golli, Zorgassistent

“Ik ben trots op mijn werk. Zorgassistenten zijn van onschatbare waarde voor de gezondheid en het welzijn van de patiënt.”

Marley Couwenberg, Medisch assistent

“Collegialiteit, behulpzaamheid en warmte vind ik belangrijk en dat zie ik terug bij collega’s in het ziekenhuis. Ik heb door de jaren heen op meerdere afdelingen gewerkt, in verschillende functies. Overal heb ik met plezier gewerkt.”

Koen van Hees, Verpleegkundig specialist

“Als Verpleegkundig Specialist heb je meer tijd en ruimte om patiënten uit te leggen wat hun behandeling of een bepaalde uitslag inhoudt.”

Lees het hele verhaal

Heb je een vraag over werken bij het ETZ?

Wij geven je graag antwoord! Stel je vragen aan Nick Buijks of Zoë Diepa.

WhatsApp