Werken bij de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA)

40+

collega's

2

locaties: Elisabeth en TweeSteden

25000+

verschillende instrumenten

8

desinfectoren

Het ETZ is een groot topklinisch ziekenhuis met een traumacentrum, waar dagelijks vele complexe operaties plaatsvinden. De Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) zorgt ervoor dat alle meer dan 25.000 verschillende instrumenten voor operatieve verrichtingen in het ziekenhuis gereinigd, gedesinfecteerd en gesteriliseerd worden. 

CSA reinigt de instrumenten volgens strenge reinigingsvoorschriften in 8 desinfectoren (wasmachines) en vervolgens in stoomsterilisatoren die overgebleven bacteriën bij een temperatuur van 134 graden doden.
CSA is gecentraliseerd op locatie ETZ Elisabeth. De scopenreiniging vindt plaats op zowel ETZ Elisabeth als ETZ TweeSteden.

Als medewerker CSA vervul je een belangrijke rol in het voorkomen van infecties, jij zorgt ervoor dat artsen en verpleegkundigen elke dag kunnen werken met schone en steriele materialen en patiënten kunnen rekenen op veilige zorg. Om Medewerker steriele medische hulpmiddelen (​​MSMH) te worden, volg je een BBL 3-opleiding. Vanuit de rol van MSMH kun je doorstromen naar bijvoorbeeld de functies van coördinator, teamleider of kwaliteitsmedewerker. Doorgroeien kan naar OK-logistiek of op de OK steriele gang.

Bekijk de vacatures

 

Het team van CSA

Ons team bestaat uit meer dan 40 medewerkers. We werken op onze twee locaties in Tilburg. Op de CSA werken we van maandag 07.00 uur tot zaterdag 07.00 uur, 24/5 dus. In het weekend is er 24 uur bereikbaarheidsdienst. Je werkt in blokken van 2 tot 2,5 uur, dus krijg je steeds een andere taak op de CSA zoals desinfectie, opdekken, ontladen en leeninstrumenten. Je werkt altijd samen, dus er is genoeg ruimte om te sparren!

Volg ons op Instagram

Collega’s over werken bij de CSA

Miranda Bressers, Teamleider

“We beheren meer dan 25.000 instrumenten, van 160 verschillende schaartjes tot mechanisch hechtmateriaal, alles moet weer schoon zijn voor de volgende patiënt.”

Volg CSA op Instagram

Heb je een vraag over werken bij het ETZ?

Wij geven je graag antwoord! Stel je vragen aan Nick Buijks of Zoë Diepa.

WhatsApp