Neurochirurgie medewerkers

Werken bij de zorgeenheid Neurochirurgie

125+

collega's

1

locatie: Elisabeth

7850+

patiënten per jaar

44

bedden

De zorgeenheid Neurochirurgie van het ETZ is hét neurochirurgisch centrum in Nederland: patiënten komen uit heel Brabant naar Tilburg voor onder meer complexe, acute of trauma-gevallen. We voeren operaties uit aan het zenuwstelsel: de hersenen en wervelkolom. In het Gamma Knife Centrum Tilburg behandelen we tumoren in het hoofd, vaatafwijkingen in de hersenen en aangezichtspijn met een bestralingstoestel dat de nauwkeurigheid heeft van een chirurgisch mes. 

Sinds 1951 staat onze neurochirurgische zorg en expertise bekend in Nederland en internationaal. Patiënten waarderen onze zorg met een PREM-score van 9.6-9.8. Wij staan in voor de neurochirurgische zorg van 2,3 miljoen inwoners; het neurotrauma-centrum heeft een coördinerende functie voor de hele regio. Onze neurochirurgen werken enkele dagen per week in de 9 andere ziekenhuizen van de provincie Noord-Brabant.

In het ETZ Elisabeth voeren we alle hersenoperaties, complexe rugoperaties en bijzondere behandelingen van het zenuwstelsel uit. Neurochirurgie heeft daar 44 bedden in de kliniek (22 short stay, 22 longstay), waar we elk jaar ongeveer 2.250 patiënten verplegen. De nadruk ligt op pre- en postoperatieve zorg.

Patiënten met laag-complexe aandoeningen behandelen we op doorverwijzing van de neuroloog in het ziekenhuis in de regio van de patiënt. Patiënten met complexe aandoeningen bespreken we multidisciplinair en behandelen we in de kliniek op locatie ETZ Elisabeth. De herstelperiode vindt bij voorkeur dichtbij huis plaats als dat medisch verantwoord is. Als dat in een ander ziekenhuis is, houden we als hoofdcentrum een vinger aan de pols. Sommige operaties voeren we in samenwerking uit met andere specialismen, om de juiste zorg op de juiste plek te kunnen leveren.

We zijn een opleidingskliniek voor AIOS en samen met Utrecht, Rotterdam en Leuven leiden we neurochirurgen op. Onze locatie in Tilburg is uitstekend bereikbaar en je mag hier meteen veel praktijkervaring opdoen. De complexe zorgvraag, onze rol als hoofdcentrum en het Gamma Knife Centrum maken de zorgeenheid Neurochirurgie een interessante plek om te leren en te werken.

Bekijk de vacatures

 

De zorgeenheid Neurochirurgie

Neurochirurgie bestaat uit verschillende teams, waarbij samenwerken essentieel is. Het is een jong, hardwerkend en vooruitstrevend team en iedereen weet elkaar goed te vinden, van de poli tot aan de afdeling en het secretariaat. Elke afdeling heeft een eigen sfeer, met als gemene deler dat iedereen met enthousiasme voor de patiënt, het team en elkaar werkt. Er is veel samenwerking met de IC, wat onze afdeling ook een mooie opstap maakt naar de IC of SEH als je die ambitie hebt.

Het ETZ is het neurochirurgisch centrum van Nederland. Zo hebben wij een coördinerende functie voor de hele provincie Noord-Brabant en mede dankzij het Gamma Knife Centrum staan wij bekend om onze neurochirurgische zorg. Het is dan ook een eer om voor de zorgeenheid te mogen werken. De neurochirurgen organiseren jaarlijks ‘Het neurochirurgen-feest’. Een feest voor de hele zorgeenheid, om iedereen te danken voor het harde werk. Sinds 2023 is ook het padeltoernooi een jaarlijks terugkerende activiteit. Zo houden we de betrokkenheid tussen de neurochirurgen en de verpleegafdeling hoog.

Bekijk ook de website van Neurochirurgie Brabant.

Volg ons op Instagram

Collega’s over werken bij de zorgeenheid Neurochirurgie

Naomi van Oijen, Verpleegkundige

“Ik kan mijn ambities hier nastreven en mezelf blijven uitdagen. Over tien jaar wil ik me nog steeds kunnen ontwikkelen, ik heb het gevoel dat dat hier goed kan.”

Ingrid van Vugt, Teamleider

“We werken allemaal samen en kunnen ook niet zonder elkaar. Je voelt echt dat de hele club van collega’s de beste zorg wil leveren aan iedere patiënt.”

Lees het hele verhaal

Volg de zorgeenheid Neurochirurgie op Instagram

Heb je een vraag over werken bij het ETZ?

Wij geven je graag antwoord! Stel je vragen aan Nick Buijks of Zoë Diepa.

WhatsApp