Werken bij Oogheelkunde

75

collega's

22000+

patiënten per jaar

10

oogartsen

3

locaties: Elisabeth, TweeSteden en Waalwijk

Oogheelkunde onderzoekt en behandelt afwijkingen aan het oog en stoornissen in het gezichtsvermogen, zoals staar en ooglidproblemen. Onze 10 oogartsen doen ook netvlies- en glasvochtoperaties. Het specialisme Oogheelkunde is gevestigd op ETZ Elisabeth, ETZ TweeSteden en ETZ Waalwijk. 

Oogheelkunde rondt jaarlijks zo’n 20.000 afspraken af binnen de poliklinieken, met een team vanruim 70 medewerkers. Daar voeren wij alle oogheelkundige behandelingen en onderzoeken uit. In onze operatiekamers in Tilburg verrichten we jaarlijks 5.000 staaroperaties en zetten we meer dan 8.000 injecties tegen veroudering van het netvlies. De planhorizon is 10 weken.

Ons specialisme staat bekend om haar innovatieve en lerende cultuur. We doen veel clinical research, werken volgens de Lean-methode en verzorgen ieder kwartaal een oogheelkundige scholingsavond. We leiden Physician Assistants en technisch oogheelkundig assistenten op en begeleiden studenten optometrie, orthoptie en doktersassistenten tijdens hun stages. Onze oogartsen gaan eens per jaar naar enkele verpleeghuizen. Ook nemen we deel aan vernieuwende projecten, zoals het Project Oogzorgpunt voor 1,5-lijnszorg.

Bekijk de vacatures

 

Het team van Oogheelkunde

Ons team van 70 professionals bestaat uit onder meer oogartsen, technisch oogheelkundig assistenten, optometristen, orthoptisten, ANIOS, secretaresses, polikliniek-assistenten en operatieassistenten. Binnen Oogheelkunde hangt een gezellige, informele en enthousiaste sfeer. Iedereen heeft een enorme teamspirit. We doen het hier met zijn allen samen en werken constant aan het verder verbeteren van onze zorgverlening. Iedereen werkt op onze eigen polikliniek, dat kan telkens wisselen van locatie. We lunchen samen in twee tijdsgroepen en hebben elke zes weken een overleg per discipline. Ook leuk: elke week bieden de oogartsen vers fruit aan en jaarlijks hebben we een teamuitje en kerstborrel.

Collega’s over werken bij Oogheelkunde

Fanny Scheijen, Technisch Oogheelkundig Assistent

“We werken in een groot team, waar professionaliteit en gezelligheid goed samen gaan. Het is een betrokken groep, met veel oog voor elkaar.”

Iemke Donkers, Optometrist / Orthoptist

“Veel afwisseling in mijn werkzaamheden is voor mij belangrijk. Zo vind ik het heerlijk om FAG-foto’s (oogfoto’s met hulp van kleurstoffen) te maken en bezig te zijn met wetenschappelijk onderzoek. Ik waardeer het dan ook enorm dat ik via het ETZ de opleiding tot Researchcoördinator mag volgen.”

Miriam Kemps-Hoppenbrouwers, Medisch assistent

“Ik werk al lang voor het ETZ, en heb tussendoor ook bij andere werkgevers gewerkt. Toch is er steeds iets wat me terugtrekt. Het ETZ is een grote organisatie, alles is hier goed geregeld. En je werkt in een groot team; die grotere groep van collega’s maakt de werksfeer extra leuk. En geen dag is hier hetzelfde.”

Heb je een vraag over werken bij het ETZ?

Wij geven je graag antwoord! Stel je vragen aan Nick Buijks of Zoë Diepa.

WhatsApp