Werken bij Radiologie

200+

collega's

110000+

patiënten per jaar

3

locaties: Elisabeth, TweeSteden en Waalwijk

11

scans: 6 MRI en 5 CT

Radiologie onderzoekt de aard en plaats van ziekte, letsel of een aandoening met röntgenstralen, geluidsgolven en magneetvelden. De Radiologie van het ETZ verricht ook interventies en is een groot neuro-interventiecentrum voor de hele regio. We werken met state-of-the-art modaliteiten, zoals 6 MRI-scanners, 5 CT-scanners en 9 echokamers. Patiënten beoordelen Radiologie consequent met een 8,6 of hoger. 

Het ETZ heeft een bovenregionale expertisefunctie voor zowel neurovasculaire als neuro-oncologische zorg. Ons ziekenhuis is een groot stroke-centrum en we verrichten neuro-interventies in de volle breedte. Bovendien is het ETZ een erkend centrum voor de behandeling van hoofd-halstumoren en een Level 1-traumacentrum. De afdeling Radiologie is een spil in het ziekenhuis, zonder de juiste diagnose is immers geen behandeling mogelijk.

Het ETZ heeft dan ook op beide locaties in Tilburg een moderne radiologieafdeling met 47 onderzoekskamers (exclusief mobiele apparatuur). Op locatie Waalwijk ligt de nadruk op poliklinische diagnostiek. Met ons team van meer dan 200 collega’s verlenen we aan ruim 110.000 patiënten ongeveer 280.000 verrichtingen per jaar. We werken nauw samen met de SEH, OK, IC en de verpleegafdelingen. Laboranten met de juiste vooropleiding (MBRT) werken ook in het Gamma Knife Centrum Tilburg, een autoriteit in Nederland voor neurochirurgische behandelingen.

De Radiologie van het ETZ is een groot specialisme in een topklinisch ziekenhuis. We investeren daarom veel in opleiding, ontwikkeling en onderzoek. We zijn opleidingsbevoegd voor de opleiding tot radioloog, met integratie van Nucleaire Geneeskunde in samenwerking met het Instituut Verbeeten. Je kunt bij ons in 3 tot 4 jaar radiologisch laborant worden via duale hbo MBRT en in-service hbo RL. We bieden bij – en nascholingen aan en nemen zeer actief deel aan meerdere wetenschappelijke onderzoeken (CEM, Cases, GAE). Met een post-hbo-opleiding kun je je specialiseren in o.a. algemene radiologie, CT-scan, MRI-scan, echografie, angiografie en mammografie.

Bekijk de vacatures

 

Het team van Radiologie

Ons team bestaat uit ruim 200 zorgprofessionals, zoals radiologen, laboranten, AIOS, teamleiders, medisch assistenten, medisch secretaresses, echolaboranten en staffunctionarissen. In onze rol als regionaal neuro-traumacentrum werken we met Radiologie 7 dagen per week, 24 uur per dag. We zijn direct betrokken bij opvang van (neuro)trauma’s; we maken röntgenfoto’s en CT-scans, maar doen ook ingrepen met het interventieteam op Radiologie en de hybride OK.

Ons vakgebied is uitdagend, het vraagt voortdurend om schakelen en improviseren. Bijvoorbeeld bij patiënten die niet mobiel zijn, of op de Spoedeisende Hulp binnenkomen. Dat lukt ons omdat we flexibel zijn, ons richten op de patiënt en continu blijven verbeteren in o.a. teamoverleggen en klankbordgroepen. We hebben korte wachttijden en krijgen van onze patiënten gemiddeld een 8,6 of hoger. Als spil in het ziekenhuis hebben we met alle disciplines contact, van vakgroepen tot verpleegkundigen en van polikliniek-medewerkers tot logopedie.

We vinden werkplezier belangrijk, in en buiten het werk. We doen veel sociale activiteiten zoals een jaarlijks uitje, afdelingsfeest en een pubquiz. Daarnaast organiseren we ook spelletjesavonden, de röntgen-culi-club en zelfs (mini)vakanties.

Volg ons op Instagram Volg ons op Facebook

Collega’s over werken bij Radiologie

Hannie Versteeg en Eva Eilerts, Radiologisch laboranten

“Flexibiliteit is van belang, je moet snel kunnen schakelen tussen collega’s, patiënten en apparaten en er is op de afdeling veel variatie. ”

Lees het hele verhaal

Volg Radiologie op Instagram en Facebook

Heb je een vraag over werken bij het ETZ?

Wij geven je graag antwoord! Stel je vragen aan Nick Buijks of Zoë Diepa.

WhatsApp