Werken op de Spoedeisende Hulp (SEH) 

1

level traumacentrum

40000+

patiënten per jaar

150

collega's

24/7

acute zorg

De spoedeisende hulp (SEH) van het ETZ is een buitengewoon grote SEH, met verschillende behandel- en traumakamers en een traumahelikopterlandplaats. Onze afdeling voor acute zorg is één van de elf traumacentra in heel Nederland en een neurochirurgisch centrum voor de hele regio. Veel trauma’s uit de regio komen dan ook naar ons toe! Samen met 150 collega’s leveren we 24/7 hoogwaardige acute zorg aan ruim 40.000 patiënten per jaar.  

Die patiënten komen op onze SEH voor veel uiteenlopende vormen van acute zorg; van hoogwaardige trauma tot eenvoudige hulpvragen. Met onze veelvoorkomende specialismen chirurgie, interne geneeskunde, maag-darm-lever (MDL), neurologie en longgeneeskunde en het nieuwe Acuut Centrum zijn we daar goed op ingericht. Onze SEH heeft 2 traumakamers, 15 highcare-kamers, 8 fasttrack-kamers, 13 acuut-kortverblijf-kamers en gipskamers.

Op onze SEH werken we op verschillende manieren samen en investeren we veel in opleiding. We werken direct samen met onder meer SEH-artsen, traumachirurgen, intensivisten en neurologen uit het ziekenhuis. En als flexibele schil werken we samen met onze partners in het zorgnetwerk, zoals andere SEH’s in de regio. Ook intensiveren we de samenwerking met de HASP (Huisarts en Specialist) in het acute centrum. Daarnaast hebben we combifuncties als RAV-SEH (Regionale Ambulancevoorziening) en IC-SEH (Intensive Care). Als zorginnovatiecentrum (ZIC) werk je in een leeromgeving waar je elke dag beter van wordt. Dat maakt werken op de SEH interessant voor veel verschillende rollen, van assistenten tot specialisten.

Bekijk de vacatures

 

Het team van de SEH

Op zo’n grote SEH als die van het ETZ werkt ook een groot team: meer dan 150 collega’s in verschillende functies: SEH-artsen, assistenten, PA (Physician Assistant) en PA in opleiding, SEH-verpleegkundigen en PIO’s (professionals in opleiding), acuut-kort-verblijf-verpleegkundigen, avond-nacht-coördinatoren, gipsverbandmeesters, regie- en doktersassistenten en afdelingsassistenten. Het draait op onze SEH dan ook elke dag om teamwork. Onze collega’s zijn stressbestendig en willen de mouwen opstropen om samen de klus te klaren. Denk je in mogelijkheden, heb je humor en heb je oog voor collega’s, patiënten en hun familie? Dan is dit jouw plek!

Volg ons op Instagram

Collega’s over werken op de Spoedeisende Hulp

Lemke Flipsen, SEH-verpleegkundige

“Als ik naar mijn werk rijd, heb ik geen idee wat mij die dag te wachten staat. Je begint bij een patiënt met een gebroken teen en staat 10 minuten later bij een reanimatie. Patiënten zijn bij ons heel kwetsbaar en ze daarin begeleiden geeft voldoening.”

Volg de SEH op Instagram

Heb je een vraag over werken bij het ETZ?

Wij geven je graag antwoord! Stel je vragen aan Nick Buijks of Zoë Diepa.

WhatsApp