Buitengewoon

Stage lopen bij het ETZ

In het ETZ leren we met én van elkaar. Als stagiair kun je bij ons met elk niveau alle kanten op, zowel in zorgstages als niet-zorgstages. We werken samen met bekende partners in opleiding en ook duaal studeren kan bij het ETZ.

Zorgstages bij het ETZ

Het ETZ verwelkomt jou graag als stagiair. Je loopt stage bij het ETZ via ons Leerhuis. We zorgen voor een fijne werk- en leeromgeving, investeren in samen leren en geven onderwijs en kennisdeling een vaste plek in onze zorgpraktijk. We hebben stageplaatsen voor de volgende opleidingen:

Duaal studeren

Overige stages in het ETZ

Bij ETZ hebben we ook regelmatig plaats voor algemene (niet-zorg)stages. Bijvoorbeeld bij HR, Communicatie en Facilitaire Services. Informeer naar de mogelijkheden via werken@etz.nl.

Vraag online jouw stageplaats aan

Volg je nu een opleiding? Informeer dan bij het stagebureau van jouw opleiding naar de mogelijkheden om bij het ETZ stage te lopen. Voor opleidingen tot verpleegkundige, helpende zorg en welzijn en doktersassistenten biedt het ETZ stageplaatsen aan aan de opleidingsinstituten in de regio. Jouw opleider koppelt studenten aan onze stageplaatsen, hiervoor kun je zelf geen stageverzoek indienen.

Volg je een andere opleiding? Vul dan ons stageformulier in:

 

Vraag jouw stageplaats aan

Partners in opleiden

Ontwikkelen bij het ETZ

De leercultuur van het ETZ draait om een leven lang leren. Het opleiden en begeleiden van studenten en professionals in opleiding (PIO) zit in ons DNA, in alle lagen van de organisatie.

 • Scholen in de regio zijn onze partners in opleiden. Samen werken en leren studenten, PIO én zorgprofessionals op dezelfde werkplek. De student, PIO en zorgprofessional staan centraal bij opleiden en ontwikkeling. In het ETZ leren we van en met elkaar, dus ook van studenten en de PIO.
 • Leidinggevenden in het ETZ werken doorlopend aan een uitnodigend werkklimaat en open leercultuur.
 • Het Leerhuis ondersteunt en adviseert het management en stelt de kaders om het opleiden, leren en ontwikkelen vorm te geven op de werkplek.

Zo organiseren we jouw stage bij het ETZ

Het ETZ faciliteert stage- en opleidingsplaatsen met voldoende begeleiding voor zorg- en vervolgopleidingen. Leidinggevenden ondersteunen je organisatorisch en in de juiste leermogelijkheden op de werkplek.

Daarnaast maken we gebruik van:

1

Het Begeleidingsmodel ETZ

In het Begeleidingsmodel ETZ staan de rollen, verantwoordelijkheden en taken beschreven van leidinggevenden, praktijkopleiders, leerprocesbegeleiders en het Leerhuis.  
2

De 5 Kritieke Succesfactoren

We begeleiden je coachend vanuit de 5 Kritieke Succesfactoren (5KSF), om onze begeleidingscapaciteit voor jou te vergroten en voor een toekomstbestendig aantal stage- en opleidingsplaatsen te zorgen.
3

ZIC

Het ETZ heeft Zorg Innovatie Centra (ZIC), die nauw samenwerken met onderwijsprofessionals op de werkplek, om onderzoek en innovatie van zorg en opleiden te bevorderen. Best practices van de ZIC inspireren andere afdelingen om de kwaliteit van zorg en opleiden te verhogen.

Ruimte(s) voor ontwikkeling in het ETZ

 • 7 Zorginnovatiecentra (ZIC’s)
 • Verschillende onderwijs- en trainingsruimtes
 • 2 Skillslabs voor praktijkonderwijs
 • Wetenschapsbureau voor onderzoek
 • Medische Bibliotheek met studiecentrum & ICT
 • ETZ Leerplein met ruim 100 trainingen

We hebben stageplaatsen voor de volgende opleidingen:

Verpleegkunde

Je kunt als student verpleegkunde in het ETZ op diverse afdelingen binnen het ziekenhuis een mbo- of hbo-stage volgen. Ook voor afstudeeronderzoeken binnen hbo-verpleegkunde hebben wij stageplaatsen.
Interesse? Informeer dan bij het stagebureau van jouw opleiding.

Helpende Zorg en Welzijn (HZW)

Je kunt als student HZW via ROC Tilburg op diverse afdelingen binnen het ziekenhuis een stage volgen. Interesse? Informeer dan bij het stagebureau van ROC Tilburg.

Doktersassistente (DA)

Je kunt als student DA via ROC Tilburg op diverse poliklinieken binnen het ziekenhuis een stage volgen. Interesse? Informeer dan bij het stagebureau van ROC Tilburg.

Voeding & Diëtetiek

De afdeling diëtetiek biedt twee keer per jaar de mogelijkheid aan vierdejaarsstudenten van de opleiding Voeding & Diëtetiek om stage te lopen in het ETZ in de rol van paramedisch behandelaar. Deze stageplekken staan open voor studenten van de HAN. Wanneer niet alle plekken worden opgevuld door HAN-studenten, bieden we deze stageplek aan voor studenten van de NTI en NCOI. De stageperiode beslaat ongeveer 5 maanden, met een minimale inzet van 3 dagen per week (24 uur). De stages starten in februari en september. Bovendien biedt het ETZ de mogelijkheid aan HAN-studenten voor een beroep oriënterende stage en meeloopdagen voor de minor klinische voeding. Met betrekking tot opdrachten gaan we doorgaans alleen in op afstudeeropdrachten van studenten van de opleiding Voeding & Diëtetiek.

Meer weten? Als student aan de HAN kun je jezelf aanmelden via het stageportaal. Als student van de NTI en NCOI kun je je aanmelden via deze link voor de sollicitatieprocedure.

Duaal studeren

 • Verpleegkundige Opleiding Ziekenhuizen (VOZ)
  In deze vierjarige opleiding op het ROC Tilburg tot mbo-verpleegkundige, werk je de laatste twee jaar in het ETZ. Om deze opleiding te volgen, schrijf je je in voor de opleiding Verpleegkundige BOL. In het derde jaar kun je, na een sollicitatieprocedure, instromen in de VOZ. Het ETZ heeft per jaar 20 opleidingsplaatsen beschikbaar voor de VOZ.

  Meer info op ROC Tilburg

 • HBO verpleegkundige opleiding ziekenhuizen (HVOZ)
  Om te kunnen starten met het HVOZ-traject, moet je een (voltijds) derdejaars student HBO-Verpleegkunde zijn bij Avans of Fontys Hogeschool. Als je wordt toegelaten, loop je vanaf de tweede helft van je 3e leerjaar stage in het ETZ. Voor deze stage ontvang je een stagevergoeding. In je derde leerjaar bekijken we samen of je het vierde leerjaar in kunt met een leerarbeidsovereenkomst. In dat jaar heb je een leerwerkplek en studeer je af. Je bent dan dus medewerker van het ziekenhuis (duaal traject) en ontvangt salaris volgens de CAO Ziekenhuizen. Het ETZ heeft 25 opleidingsplaatsen beschikbaar.

  Meer info op Fontys   Meer info op Avans

Andere studenten over stage lopen bij het ETZ

Zoë van Hillo , Stagiaire

“Als stagiaire geef ik patiënten zelfstandig zorg, en krijg ik goede begeleiding van een collega die meekijkt op de achtergrond en eindverantwoordelijk is. Ik voel me - als iemand die nog aan het leren is - echt onderdeel van het team.”

Heb je een vraag over werken bij het ETZ?

Wij geven je graag antwoord! Stel je vragen aan Nick Buijks of Zoë Diepa.

WhatsApp