Buitengewoon

Vrijwilliger worden voor het ETZ

Vrijwilliger worden voor het ETZ

Voor bezoekers en patiënten van het ETZ ben je als vrijwilliger van grote betekenis. Ontdek wat je bij het ETZ aan vrijwilligerswerk kunt doen en sluit je aan bij ons team van meer dan 200 vrijwilligers!

Als vrijwilliger help je het verblijf van een patiënt in het ETZ zo aangenaam mogelijk te maken. Zo lever je samen met je collega-vrijwilligers een mooie bijdrage aan het welbevinden van onze patiënten. Naast je vrijwilligerswerk vervul je ook een belangrijke taak door de tijd te nemen voor een praatje met patiënten die daar behoefte aan hebben.

Meld je aan als vrijwilliger

 

Vrijwilligerswerk bij het ETZ 

In ons hele ziekenhuis werken vrijwilligers. Benieuwd naar wat je als vrijwilliger kunt doen bij het ETZ? We hebben onder meer de volgende vrijwilligersactiviteiten.

In de centrale hal

Draag bij aan een welkom ontvangst van bezoekers in het ETZ. Je bent het aanspreekpunt en geeft antwoord op vragen als: waar moet ik zijn, hoe kom ik aan een rolstoel, hoe werkt de aanmeldzuil, waar kan ik bellen? Soms loop je ook mee naar de polikliniek, bijvoorbeeld als een patiënt blind is of in een rolstoel zit. Met jouw hulp zorg je ervoor dat het bezoek aan ons ziekenhuis zo probleemloos en aangenaam mogelijk verloopt.

Op de polikliniek

Patiënten zijn niet voor hun plezier in het ziekenhuis. Soms lopen spreekuren uit en duurt het wachten lang. Om het polikliniekbezoek zo aangenaam mogelijk te maken, loop je met een koffiekar rondes op de poliklinieken en bied je patiënten tijdens het wachten een kopje koffie of thee aan.

Je kunt op veel verpleegafdelingen werken als vrijwilliger en biedt patiënten daar de gelegenheid tot afleiding en ontspanning. Patiënten ontmoeten elkaar in de huiskamer, waar jij ze enthousiast ontvangt, een praatje maakt of creatief bezig bent. Je kunt patiënten die niet van de kamer kunnen op hun kamer bezoeken.

Dermatologische behandelingen in het gezicht kunnen lang duren. Patiënten zijn vaak aanwezig van 9:00 tot 12:30 uur en gaan pas weg als alles ‘schoon’ is. Bij lange spreekuren verzorg je als vrijwilliger een kopje koffie en lunch voor hen.

Als vrijwillige chauffeur rijd je met onze shuttle van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 tot 16.30 uur een rondje op het parkeerterrein van ETZ Elisabeth en breng je mensen naar hun auto.

 • Vrijwilliger in de geestelijke verzorging
 • Vrijwilliger op de inloopruimte oncologie
 • Vrijwilliger voor voetmassage oncologie
 • Vrijwilliger bij Muziekids

Daarom werken al meer dan 200 vrijwilligers bij het ETZ:

 • Je draagt bij aan het welbevinden van onze patiënten
 • Je krijgt waardering van collega’s, patiënten en bezoekers
 • Je doet nieuwe sociale contacten en ervaring op
 • Je werkt voor een groot bovenregionaal ziekenhuis
 • Je kiest uit verschillende mooie vrijwilligersrollen

Wat kun je verwachten als vrijwilliger?

Als vrijwilliger geef je extra persoonlijke aandacht en service aan de patiënt. Dat doe je in goede samenwerking met onze zorgverleners. Daarom maken we samen afspraken over jouw rol en taken. Vrijwilligerswerk bij het ETZ is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Want patiënten, zorgverleners en collega-vrijwilligers rekenen op jou. ETZ verwacht het volgende van vrijwilligers:

 • Je bent positief en servicegericht.
 • Je hebt goede sociale vaardigheden en legt makkelijk contact.
 • Je bent graag ambassadeur voor het ETZ.
 • Je bent fysiek en mentaal in staat om je taken zonder beperkingen uit te voeren.
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed.
 • Je kleedt en gedraagt je representatief.
 • Je bent je bewust van de geheimhoudingsplicht en de integriteit naar patiënten toe, ook na het beëindigen van je vrijwilligerswerk.
 • Je bent bij de start van het dienstverband niet ouder dan 75 jaar.

Zo vinden onze vrijwilligers het bij het ETZ

Monique, Gastvrouw

“We leren veel nieuwe mensen kennen én je wordt als vrijwilliger ook écht gewaardeerd.”

Anita, Gastvrouw

“Ik vind het prettig om iemand van dienst te kunnen zijn. Patiënten en bezoekers; ze waarderen je enorm. En als één patiënt dat al benoemt, is heel mijn middag al goed.”

Meld je aan als vrijwilliger bij het ETZ

Wat goed dat je je vrijwillig wilt inzetten voor het ETZ! Meld je aan via de button.

Na je aanmelding maakt de coördinator vrijwilligerswerk een afspraak met jou om kennis te maken. Bij een mooie match volgt een introductiegesprek waarin we je taken, werktijden, inwerkperiode en startdatum bespreken. Je begint met een inwerkperiode. Daarna besluiten de coördinator vrijwilligerswerk en jij samen of je het vrijwilligerswerk voortzet.

Aanmelden

Heb je een vraag over vrijwilligerswerk?

Bel onze coördinatoren vrijwilligerswerk Annelies Claassen (0682720801) of Will van der Heijden (0683242981) of stuur ze een e-mail.

WhatsApp