Het verhaal van

Femke Diepenhorst

“Wij doen veel meer dan alleen afspraken maken en inplannen.”

Na haar diploma verpleegkunde begon Femke op de poli Orthopedie. Waarom koos ze voor deze functie? “Door verschillende stages die ik heb gelopen, was ik vóór mijn sollicitatie al bekend met ETZ TweeSteden. Ik had goede ervaringen met het ziekenhuis, daarom besloot ik te solliciteren op deze functie.” 

Dagindeling

Femke vindt het werk op de poli afwisselend: “We draaien bijvoorbeeld telefoondiensten en doen de nodige administratieve werkzaamheden. Tijdens de telefoondienst staan we patiënten te woord voor hulpvragen of het maken van een afspraak. Als team draaien we ook de spreekuren van de orthopeed. We begeleiden dan de patiënt naar de polikamer en lopen samen met hen een aantal punten door. Samen met de specialist zorgen we ervoor dat het spreekuur goed doorloopt. Deze taken worden dagelijks afgewisseld. Zo hebben we een goede balans, verdeeld over de werkweek.”

“De teamleider gaat graag samen op zoek naar ontwikkelmogelijkheden binnen het vakgebied. Zo blijven we als team met plezier naar ons werk komen. ”

Aandachtsvelder wondzorg

Naast de reguliere werkzaamheden op de polikliniek, is Femke samen met drie collega’s actief als aandachtsvelder wondzorg: “Dit houdt in dat ik één ochtend in de week zelfstandig het wondspreekuur draai. Hier zie ik verschillende hulpvragen over wondinfecties en verstoringen van genezingen. Je kunt dan in samenspraak met de arts een behandeling in gang gaan zetten. Deze patiënten zie je dan vervolgens regelmatig terug op de poli voor controle.
Door mijn achtergrond als verpleegkundige probeer ik blijvend uitdaging tijdens mijn werk te creëren. Voor mij is deze neventaak uitdagend en een extra trigger om te blijven leren en ontwikkelen. De teamleider kijkt mee tijdens dit proces en gaat graag samen op zoek naar ontwikkelmogelijkheden binnen het vakgebied. Hierdoor blijven we als team met plezier naar ons werk komen.”

Regelmaat en flexibiliteit op de polikliniek

De polikliniek biedt regelmaat in werktijden: “Dit geeft mij een goede balans tussen werk en privé. We zijn erg flexibel in onze dagen, omdat de polikliniek van de Orthopedie zich bevindt op alle drie de locaties van het ETZ.”
Het team bestaat uit 15 á 20 polikliniek-assistenten. “Een aantal collega’s is buiten de polikliniek ook werkzaam als verpleegkundige. Dit is goed met elkaar te combineren. Buiten dat er veel wordt samengewerkt met verpleegkundigen, is er veel overleg met artsen. Deze nauwe samenwerkingen creëren een hecht en fijn team waarin we op elkaar kunnen rekenen. Daarbij vind ik het belangrijk dat we als team staan voor de patiënt.”
De zorgzame instelling van collega’s maakt dat Femke en haar collega’s patiënten graag willen helpen waar nodig. “We staan ze te woord, geven ze adviezen en stellen ze gerust als dat nodig is. Ik denk dat dit aspect weleens wordt onderschat. Wij doen veel meer dan alleen afspraken maken en inplannen.”

Collega van Femke worden?

Bekijk vacatures

Collega's over werken bij ETZ

Linda van Bilsen, Medisch assistent

“Iedereen is heel makkelijk te benaderen. Zelfs het hoofd kun je met gemak een mail sturen. Er is geen gevoel van rangen of standen.”

Margot Terloo, Medisch assistent

“We willen het verschil maken met een huiskamergevoel, waarbij patiënten zich op hun gemak voelen.”

Manon Kuijpers, Verpleegkundige

“Als je aangeeft wat je wil ontwikkelen, krijg je die kans. Zo heb ik met de OK meegekeken en de BAZ-opleiding gevolgd. Ook heb ik mezelf kunnen ontwikkelen tot regieverpleegkundige.”

Justin Smits Verpleegkundige Orthopedie
Justin Smits, Verpleegkundige

“Ik ben duaal student geweest op deze afdeling en werkte gedurende mijn stage al een jaar op de orthopedie en GTU-afdeling. Hier krijg je veel kansen om jezelf te ontwikkelen als verpleegkundige gezien de variatie in complexiteit binnen de patiëntgroep en de ruimte die je hiervoor krijgt binnen het team.”

WhatsApp