Werken op afdeling Oncologie

240+

collega's

3

locaties: Elisabeth, TweeSteden en Waalwijk

22800+

patiënten per jaar

72

Bedden

De afdeling Oncologie van het ETZ is een van de grotere oncologische centra in Nederland, met een klinische verpleegafdeling, dagbehandeling, polikliniek en een Research-bureau. We leveren basiszorg bij de meest voorkomende soorten kanker en zijn gespecialiseerd in topzorg bij neuro-, hoofd-, hals-, maag- en slokdarmkanker. De afdeling is onderverdeeld in algemene oncologie en hematologie.  

Op locatie Elisabeth zit onze klinische verpleegafdeling (19 bedden), een dagbehandeling (18 behandelplaatsen), een polikliniek en de inloopruimte Oncologie. Op locatie TweeSteden zit een dagbehandeling (12 behandelplaatsen) en een polikliniek. Omdat oncologische behandelingen vaak een combinatie zijn van chemotherapie, chirurgie en bestraling werkt Oncologie nauw samen met Chirurgie en bestralingscentrum BVI.

In het ETZ vinden we medisch en verpleegkundig onderzoek belangrijk. Oncologie heeft twee stamcelkamers voor stamceltransplantatie, een Research-bureau voor het behandelen van patiënten in studieverband en we werken volgens de modernste behandelmethodes. Ook werken we intensief met elkaar samen in multidisciplinaire overleggen en tumorwerkgroepen. Zowel met collega’s als met regionale zorgprofessionals (zoals huisartsen, thuiszorg, verpleeghuizen, andere ziekenhuizen) en academische onderzoekscentra.

Voor de oncologische zorg leiden we nieuwe professionals op via College Zorgopleidingen (CZO) en in een verkort traject HBO-verpleegkundigen. Oncologieverpleegkundigen groeien door naar bijvoorbeeld verpleegkundig specialist of Physician Assistant, of volgen de opleiding hematologie en palliatieve zorg. Je blijft jezelf ontwikkelen met onze jaarlijkse scholingsdagen en digitale trainingen.

Bekijk de vacatures

 

Het team van Oncologie

Op onze afdeling werken onder andere (gespecialiseerd) verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, zorgassistenten, afdelingsassistenten, secretaressen, arts-assistenten, Oncologen en Hematologen. Onze gespecialiseerde oncologieverpleegkundigen werken in het hele ziekenhuis: op de afdelingen Longgeneeskunde, Chirurgie, Neurologie, Neurochirurgie, Urologie, Hoofdhals-oncologie en Mammacare. In de kliniek leveren we 24-uurszorg (ANW), op de dagbehandeling en polikliniek alleen overdag.

Naast professioneel samenwerken, zorgen we ook voor een goede sfeer waardoor je iedere dag weer met plezier naar je werk gaat. Elke afdeling binnen ons specialisme organiseert leuke activiteiten, zoals een leuke avond met de hele zorgeenheid. Bijvoorbeeld gezellig samen eten en drinken met muziek en een activiteit, zoals een quiz. Het ETZ organiseert ook een leuke avond met het hele ziekenhuis.

Collega’s over werken op afdeling Oncologie

Eline Oerlemans, Verpleegkundige

“Patiënten komen vaak terug, waardoor je een band opbouwt met ze. Je richt je niet alleen op de behandeling zelf, maar kijkt naar de persoon achter de ziekte.”

Vicky van Miert, Oncologieverpleegkundige

“Ik vind het werken met deze patiëntencategorie erg leuk. Je merkt dat patiënten door hun diagnose anders naar hun leven gaan kijken, alsof zij het in een ander perspectief zien. Dit brengt mooie gesprekken teweeg, waarin je als verpleegkundige écht het verschil kunt maken voor de patiënt en diens familie.”

Heb je een vraag over werken bij het ETZ?

Wij geven je graag antwoord! Stel je vragen aan Nick Buijks of Zoë Diepa.

WhatsApp