Werken op de afdeling Dialyse

80+

collega's

2

locaties: Elisabeth/Waalwijk

1800+

patiënten per jaar

34

dialysestations

Dialyse behandelt, bewaakt en verzorgt patiënten met een terminale nierinsufficiëntie. Dat doen we met een team van ruim 80 collega’s in het Dialysecentrum op locatie ETZ Elisabeth, met 24 dialysestations, 4 behandelruimtes, een acute kamer en een MRSA-kamer. In Waalwijk hebben we een dialysesatelliet met 10 dialysestations in gezondheidscentrum Het Koetshuis. 

We zien op Dialyse patiënten met chronisch nierfalen of nierschade. Vaak comorbide, wat betekent dat ze nog één of meer (chronische) aandoeningen hebben, zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Dat maakt onze patiëntengroep complex en uitdagend. De groep bestaat uit volwassen patiënten van 18 tot 90 jaar. In ons Dialysecentrum behandelen we ze via een vast schema, waardoor we elke dag een wisselende patiëntengroep hebben. Verder vinden (acute) dialysebehandelingen ook plaats op de IC.

Het Dialysecentrum van het ETZ heeft het HKZ-keurmerk. We hebben de zorg voor patiënten goed op orde en laten betrouwbare resultaten zien. Bovendien werken we voortdurend aan het verbeteren van onze zorg- en dienstverlening. We werken goed gestructureerd en geprotocolleerd. Ook doen we als een van de weinige dialyseafdelingen plasmaferese-behandelingen.

We zorgen voor buitengewone zorg door de patiënt centraal te stellen en onszelf flexibel op te stellen. We kijken naar de wensen en behoeften van de patiënt en stemmen daar de behandeling op af voor de hoogste kwaliteit van leven. Flexibel zijn we ook naar elkaar. Tijdelijk of structureel minder of meer werken, eerder of later beginnen; we denken met elkaar mee. Ook schenken we veel tijd en aandacht aan preventief verzuim.

Als zorgeenheid in een topklinisch ziekenhuis loopt ontwikkeling als een rode draad door je werk. Van interne training op de werkvloer als Zorgcoördinator of Dialyse-assistent, tot een opleiding als Dialyseverpleegkundige of Vaattoegangverpleegkundige. We ontwikkelen én blijven bij in onder meer coaching, scholingsavonden en werkgroepen.

Bekijk de vacatures

 

Het team van Dialyse

Ons team telt zo’n 80 zorgprofessionals: 5 Nefrologen, 60 dialyseverpleegkundigen en predialyseverpleegkundigen, PIO’s, dialyse-assistenten, medisch maatschappelijk werkers, diëtisten, medisch instrumentatietechnici, afdelingsassistenten, secretaresses, zorgassistenten en teamleiders.

De afdeling heeft aantrekkelijke werktijden: van maandag t/m zaterdag van 07.00 uur – 20.00 uur en twee nachten per week van 22.15 uur – 07.15 uur. Twee dialyseverpleegkundigen hebben een bereikbaarheidsdienst. Onze locatie in Waalwijk is zes dagen per week open tussen 7.30 uur – 20.00 uur.

Werken op de Dialyse vraagt om teamwork, maar ook om zelfstandigheid. Onze hoogcomplexe afdeling vraagt vaak om eigen beslissingen, meedenken met de arts en je advies onderbouwen. Je werkt met veel afwisseling en bouwt tegelijkertijd een band op met chronische patiënten. Je hoort echt bij een apart specialisme en werkt met hoogwaardige techniek.

Collega’s blijven bij ons dan ook vaak lang. Als je bij ons begint, leer je meteen veel in meeloopdagen en voel je je snel thuis. We investeren in kennis en kwaliteit door onder meer de Dagstart en -Evaluatie, regio-overleggen met o.a. Breda en Den Bosch en teamoverleggen. Naast het werk hebben we een jaarlijks teamuitje en organiseren collega’s onderling leuke initiatieven, zoals een stapavond.

Volg ons op Instagram

Collega’s over werken op de afdeling Dialyse

Ashley Peeters, Dialyseverpleegkundige

“Op de afdeling kunnen we als verpleegkundigen met elkaar sparren, daardoor blijven we onszelf ontwikkelen. Dit zorgt voor een fijne en veilige werksfeer. Daarnaast zijn de werktijden erg fijn.”

Marion Oomen, Dialyseverpleegkundige

“We zien onze patiënten hier drie keer per week. Dat maakt dat je een mooie band opbouwt. Het is fijn en uniek om op die manier zorg te kunnen geven.”

Volg de afdeling dialyse op Instagram

Heb je een vraag over werken bij het ETZ?

Wij geven je graag antwoord! Stel je vragen aan Nick Buijks of Zoë Diepa.

WhatsApp