Werken op de OK / Anesthesiologie

300+

collega's

2

locaties: Elisabeth en TweeSteden

26000+

patiënten per jaar

22

operatiekamers

Op de OK van het ETZ voeren we 24/7 jaarlijks meer dan 35.000 operaties uit. Ons OK-complex is een trauma- en neuro-expertisecentrum voor de hele regio. Het ETZ telt 22 operatiekamers (OK’s), een voorbereidingsruimte (holding) met 20 bedden en een uitslaapruimte (recovery) met 36 bedden. In het bovenregionale Pijncentrum verzorgt de vakgroep Anesthesiologie poliklinische pijnbehandeling. 

De OK is gevestigd op onze twee locaties in Tilburg. Op de locatie ETZ Elisabeth verrichten we zowel electieve als spoed-ingrepen. Op locatie ETZ TweeSteden ligt de nadruk op de electieve ingrepen.

Op locatie ETZ Elisabeth bevinden zich 15 operatiekamers, waarvan 2 hypermoderne hybride operatiekamers die zijn ingericht voor zowel trauma- als vaatchirurgie. Hier kunnen meerdere chirurgen tegelijkertijd een traumapatiënt opereren en angio’s en 3D-runs maken. Ook zijn er 12 bedden voor de voorbereiding en 21 recovery-bedden. Op locatie ETZ TweeSteden bevinden zich 7 operatiekamers, 8 bedden voor de voorbereiding en 14 recovery-bedden.

Anesthesiologie is met het Pijncentrum gevestigd op locatie ETZ TweeSteden. De vakgroep anesthesiologie bestaat uit 20 anesthesiologen, die vóór, tijdens en na een operatie zorgen voor patiënten. Anesthesiologen verzorgen narcose en plaatselijke verdoving. Tijdens de operatie zorgt de anesthesioloog voor goede monitoring en ondersteuning van de lichaamsfuncties (zoals ademhaling en bloedsomloop) en voor optimale omstandigheden om de ingreep uit te voeren.

De OK is actief in ontwikkeling en opleiding. Onze afdeling is een Zorg Innovatie Centrum (ZIC) en biedt met Leerkamers de optimale faciliteiten om te leren.
In alle disciplines kun je opleidingen, scholingen en klinische lessen volgen, bijvoorbeeld voor OK-assistent, Anesthesie-medewerker en PACU-verpleegkundige (Post Anesthesia Care Unit). Als OK-assistent kun je je in 4 clusters specialiseren en doorgroeien naar bijvoorbeeld specialisme-oudste. Voor anesthesie kun je je bijvoorbeeld specialiseren in RRT (Rapid Response Team), pre-operatieve screening (POS) of sedatie.

Bekijk de vacatures

 

Het team van de OK

Binnen onze zorgeenheid werken ruim 300 zorgprofessionals: operatieassistenten, anesthesiemedewerkers, pacu-verpleegkundigen, logistiek medewerkers, opdek-medewerkers, floormanagers en medewerkers van de receptie.

De OK op locatie ETZ Elisabeth is 24 uur per dag in bedrijf, hier werken we in verschillende diensten. Op de OK van locatie ETZ TweeSteden werken we alleen tijdens kantooruren. Als OK-assistent en anesthesie-medewerker heb je ook aanwezigheidsdiensten. Voor functies in de OK-logistiek en Opdek gelden alleen diensten tijdens kantooruren.
De Anesthesiologie heeft ook een sedatie- en RRT-team, deze teams kunnen in het hele ziekenhuis ingezet worden.

Wat vraagt het om op de OK te werken? In de meeste functies wordt van je verwacht dat je inzetbaar bent in alle diensten, ook in de avond- en nachturen. Je moet goed kunnen samenwerken en je goed kunnen aanpassen aan wisselende omstandigheden en wisselende collega’s. Patiënten behandel je met geduld en respect. In stresssituaties of als er iets niet in orde is, houd je het hoofd koel en handel je direct op de juiste manier.

Volg ons op Instagram

Collega’s over werken op de OK

Erica van Os, Recovery & PACU verpleegkundige

“Naast de dankbaarheid van de patiënt heerst er een leuke werksfeer op de afdeling met veel diversiteit en uitdagingen. Het is goed hier en ik blijf hier!”

Lees het hele verhaal
Iris Buster, Professional In Opleiding

“Het ETZ gaf mij de mogelijkheid om mijzelf verder te ontwikkelen door de opleiding tot anesthesiemedewerker te volgen. Nu werk en leer ik in een dynamische omgeving waarin ik opnieuw uitgedaagd word.”

Volg de OK op Instagram

Heb je een vraag over werken bij het ETZ?

Wij geven je graag antwoord! Stel je vragen aan Nick Buijks of Zoë Diepa.

WhatsApp