Longgeneeskunde verpleegkundigen

Werken bij Longgeneeskunde

165+

collega's

3

locaties: Elisabeth, TweeSteden en Waalwijk

12300+

patiënten per jaar

61

bedden

Longgeneeskunde onderzoekt en behandelt de luchtwegen en de longen. Bijvoorbeeld van patiënten met chronische longziekten als astma en COPD, maar ook patiënten met longontsteking, longkanker, tuberculose of slaapapneu en snurken. Dat doen we met ruim 165 collega’s vanuit drie longafdelingen.  

Het ETZ heeft twee reguliere longafdelingen en één longoncologie; elk met ongeveer 22 bedden en ruimte voor 4 geriatrische bedden. We behandelen het hele spectrum aan longaandoeningen. Van COPD en benauwdheidsklachten tot een klaplong, longembolie, longontsteking of longkanker. Longpatiënten zijn vaak complexe patiënten met comorbiditeit op internistisch en cardiologisch gebied.

Longgeneeskunde is een specialisme met veel variatie en uitdaging. Dat komt door de vele verschillende ziektebeelden, de vormen van behandelen en patiënten van alle leeftijdscategorieën. We bieden zowel beschouwende als longchirurgische zorg en passen therapieën toe die enkel op de longafdeling plaats kunnen vinden, zoals non-invasieve beademing, high flow therapie en het behandelen van een klaplong met een Thopaz. Ook behandelen we longoncologie binnen de eigen afdeling.

We werken in een erkend topklinisch opleidingsziekenhuis, met veel ruimte voor ontwikkeling. Er is een Zorg Innovatie Centrum (ZIC) waarin leerlingen met en van elkaar kunnen leren in de praktijk en een TOF (Teaching On the Floor) met coaching op de werkvloer. Je kunt de oncologieopleiding, de BAZ (Basis Acute Zorg)-opleiding, het HBO-maatwerktraject en legio aan andere opleidingen volgen. Daarnaast werken wij intensief samen met het Erasmus MC.

Bekijk de vacatures

 

Het team van Longgeneeskunde

Ons team telt ruim 165 collega’s. Leidinggevenden met een verpleegkundige achtergrond, mbo-, hbo- en oncologieverpleegkundigen, zorgassistenten (helpende zorg en welzijn niveau 2), afdelingsassistenten en secretaresses. De longoncologieverpleegkundigen werken ook binnen de longafdeling (F1). We werken ook nauw samen met de twee PA’s van de afdelingen, de arts-assistenten uit de beschouwende groep, de longartsen, diëtisten, de fysiotherapeut en andere specialismen als dat nodig is.

We werken op Longgeneeskunde alle diensten: dag-, avond-, nacht-, en weekenduren. Als je bij ons komt werken, kies je voor één van onze drie afdelingen als basisplek. We werken stadsbreed samen in geval van ziekte of vakanties.

We hechten in onze teams belang aan samenwerken, coaching en een fijn leerklimaat. We hebben buitengewone aandacht voor de student, voor innoveren en voor de patiënt in verschillende fases van het leven. We werken volgens een kwaliteit- en veiligheidsstructuur waarin ieder teamlid een rol speelt, door deel te nemen aan een werkgroep.

Volg ons op Instagram

Collega’s over werken bij Longgeneeskunde

Joëlle Flohr, Longoncologieverpleegkundige

“Binnen ons team is veel ruimte voor gesprekken over terminale zorg. We staan elkaar ook bij. Er is een balans tussen spanning en ontspanning, ook daarom werk ik hier.”

Jurgen Zebregs, Longoncologieverpleegkundige

“Ik werk al sinds 1997 op de longafdeling. Je ziet maar, het werk blijft boeien. Bij patiënten van de dagbehandeling heb ik de tijd om te vragen hoe het écht met ze gaat.”

Nora Buss, ANIOS

“In België kies je na de geneeskundeopleiding direct een vakgebied. Hier mag alles, maar hoeft niks. Die keuzevrijheid is fijn.”

Lees het hele verhaal
Martien den Otter, Longfunctieanalist

“Het maximale halen uit mijn werk, maakt het zo leuk. Geduld en passie zijn de sleutelwoorden; ik moet de patiënt overtuigen om alles te geven voor een goed resultaat.”

Lees het hele verhaal

Volg Longgeneeskunde op Instagram

Recruiter Nick Buijcks

Heb je een vraag over werken bij het ETZ?

We geven je graag antwoord! Stel je vragen aan Nick Buijks.

WhatsApp