Het verhaal van

Chelsea Hooijdonk – Zuketto

 “Je dag gaat zo snel. Je bent constant bezig en hebt veel verschillende taken naast het bellen.”

Het is bijzonder hoe sommige mensen van jongs af aan al weten wat ze willen doen. “Ik heb nooit nagedacht om niet in de zorg te werken,” vertelt Chelsea. Chelsea werkt sinds augustus bij het ETZ als Polikliniek Assistent Cardiologie en voelt zich helemaal op haar plek in het ziekenhuis. Met een veelzijdige rol vol verantwoordelijkheden en uitdagingen, geeft Chelsea een kijkje in haar dagelijkse werkzaamheden, het dynamische team en de ontwikkelingsmogelijkheden binnen het ETZ.

Een veelzijdige rol

Op de polikliniek Cardiologie houdt Chelsea zich bezig met diverse taken: het maken van hartfilmpjes (ECG’s), meten en wegen van patiënten, en het meten van bloeddruk. “Eigenlijk zorgen we ervoor dat de poli goed loopt en dat de arts alles heeft wat hij nodig heeft,” legt Chelsea uit. Ze maakt afspraken voor patiënten die op het spreekuur zijn geweest en verwerkt berichten in de ‘inbasket’, waar ze kunnen communiceren met artsen en receptaanvragen ontvangen.

Triage en telefonie

Chelsea werkt ook op het belcentrum, waar ze verschillende vragen van patiënten ontvangt. Ze bepaalt zelf welke vragen ze kan beantwoorden en welke moeten worden doorgegeven aan een arts. “We doen veel triage, bijvoorbeeld wanneer mensen bellen met pijn op de borst. Dan bepalen wij wat het beste advies is,” zegt Chelsea. Ze overlegt veel met de dienstdoende Cardioloog en vindt het leuk om mee te denken in het proces. “Je dag gaat zo snel. Je bent constant bezig en hebt veel verschillende taken naast het bellen.”

Werkrooster

Het team werkt volgens een rooster dat altijd een paar weken vooruit is gepland. Er zijn drie locaties waar ze ingepland kunnen worden: ETZ Elisabeth, ETZ TweeSteden en het Belcentrum. “We werken ook op ETZ Waalwijk, maar daar werkt vaak een vast groepje collega’s. Als je daar graag wilt werken, kan dat altijd,” vertelt Chelsea.

Van betekenis zijn

Chelsea vindt het fijn als ze merkt dat ze iemand echt gerust kan stellen. “Al is het met iets makkelijks. Bijvoorbeeld een oudere persoon die niet weet bij wie hij moet zijn voor een recept. Als je hen dan kunt helpen, geeft dat voldoening,” zegt Chelsea. “Ook bij patiënten die gespannen zijn voor een hartfilmpje en waarbij je ze gerust kunt stellen en uitleg kunt geven. Dat maakt dat je met een voldaan gevoel naar huis gaat.”

Een dynamisch team

Chelsea werkt in een divers team van 24 doktersassistenten, van jong tot oud. “In het begin moest ik wennen aan de grootte van het team, maar het is ook een voordeel dat je elke dag met iemand anders werkt,” zegt Chelsea. Iedereen doet zijn best om aan het einde van de dag de mailbox leeg te hebben en alle patiënten van antwoorden te hebben voorzien. “We lachen, drinken gezellig koffie, maar werken ook hard. We gaan ook regelmatig uiteten of bowlen met het team, inclusief de Cardiologen. Dat is erg leuk.”

Ontwikkelingsmogelijkheden

Er zijn veel ontwikkelingsmogelijkheden binnen het ETZ. Chelsea ziet zichzelf bijvoorbeeld doorgroeien naar hartfunctielaborant, waarbij ze met holters en echo’s aan de slag kan. “Ik zou wel nog een opleiding moeten doen, maar dat zou ik in de toekomst graag willen,” vertelt ze. “Nu kan ik nog veel leren en verrijken, dus ik vind het zonde om dat te snel te doen.” Er zijn ook doorgroeimogelijkheden naar teamleider of coördinerende functies, maar Chelsea houdt meer van een uitvoerende rol. Binnen de afdeling zijn er veel werkgroepen en scholingsmogelijkheden. “We hadden laatst een scholing van een echoscopiste over een ontsteking van de binnenbekleding van het hart en hartkleppen. Dat is heel interessant en je kunt het gelijk meenemen in je werk.”

Collega van Chelsea worden?

Bekijk vacatures

Collega's over werken bij ETZ

Elze Kivits, Verpleegkundige

“Ik vind het super dat ik de kans kreeg een podcast over het werk van een verpleegkundige te starten. Het enthousiasme en de support zijn heel fijn! Zo kan ik mijn beroep onder de aandacht brengen en krijgen mensen inzicht in wat we hier echt doen. En dat is veel meer dan ‘billen wassen’.”

Evi Bontjer, Interventielaborant

“We werken op een afdeling waar behandelingen uitdagend kunnen zijn, maar er is ook altijd genoeg ruimte voor gezelligheid en humor. ”

Lees het hele verhaal
WhatsApp