Werken bij de Paramedische Zorg

85+

collega's

3

locaties: Elisabeth, TweeSteden en Waalwijk

4

disciplines

18500+

patiënten per jaar

Op de afdeling Paramedische Zorg van het ETZ werken paramedici in verschillende disciplines: fysiotherapie, diëtetiek, ergotherapie en logopedie. We onderzoeken, behandelen en begeleiden patiënten op verwijzing van een arts.  

De afdeling Paramedische Zorg bestaat uit de volgende disciplines:

 • Diëtetiek en voeding
  Diëtetiek zit op alle locaties van het ETZ. We behandelen patiënten zowel klinisch als poliklinisch, we bezoeken klinisch opgenomen patiënten aan bed en zien poliklinische patiënten in onze poli’s of bijvoorbeeld via een videoconsult.
 • Ergotherapie 
  Ergotherapie werkt op alle afdelingen van locatie ETZ Elisabeth en bij vraag ook op locatie ETZ TweeSteden. We bezoeken klinisch opgenomen patiënten doordeweeks op de verschillende afdelingen, op zaterdagochtend is een ergotherapeut op Neurologie aanwezig.
 • Fysiotherapie 
  Op zowel locatie ETZ Elisabeth als ETZ TweeSteden werken we op nagenoeg alle klinische afdelingen van het ziekenhuis. Meestal op een vaste afdeling, maar alle fysiotherapeuten zijn in principe overal inzetbaar. Er is dagelijks een fysiotherapeut in huis, ook tijdens de feestdagen. Op locatie TweeSteden is een poliklinische afdeling met een grote oefenzaal.
 • Logopedie 
  Logopedie werkt op vrijwel alle afdelingen van de locaties ETZ Elisabeth en ETZ Tweesteden. Onze logopedisten werken zowel klinisch als poliklinisch. Ook werken we actief multidisciplinair samen met andere disciplines in het belang van de patiënt. Logopedie is op kantooruren aanwezig.
Bekijk de vacatures

 

Het team van fysiotherapie

Ons team telt ruim 35 fysiotherapeuten, waaronder kinderfysiotherapeuten, oncologiefysiotherapeuten, geriatrie-fysiotherapeuten, bekken-fysiotherapeuten, een sportfysiotherapeut, psychosomatisch fysiotherapeut en een manueel therapeut.

Het ETZ onderscheidt zich in topklinische zorg op het gebied van neurochirurgie en traumatologie, dat maakt ons werk op deze afdelingen complexer dan in andere ziekenhuizen. Poliklinisch werken we op een gesloten polikliniek. Naast hartrevalidatie zien we patiënten voor bekkentherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie en behandelen we onder andere duizeligheidspatiënten en pijnpatiënten. Daarnaast zien we patiënten in de zorgpaden bariatrie, prehabilitatie bij patiënten met slokdarm- en maagkanker en ALK (Aanhoudende Lichamelijke Klachten).

Ons team werkt goed samen en we verdelen het werk zoveel mogelijk met elkaar. We kijken graag kritisch naar ons werk en komen met duurzame zorgideeën. We werken in een fijne sfeer en organiseren ook regelmatig uitjes buiten het werk.

Het team van diëtetiek

Ons team telt ruim 30 diëtisten, onderverdeeld in 3 clusters van afdelingen of poli’s en aandachtsgebieden. De afdeling diëtetiek heeft een belangrijke rol bij de voedingszorg binnen het ETZ.

We zien verschillende patiëntengroepen met voeding-gerelateerde problemen zoals ondervoeding, kauw- en slikproblemen, voedingsproblemen door chemotherapie, voedingsproblemen rondom operaties, begeleiding rondom sondevoeding en/of parenterale voeding.

Als onderdeel van onze behandeling werken we met een nutritional assessment, zoals de indirecte calorimetrie en de bio-impedantie-meting. Ook werken we met het voedingsconcept Eten voor jou. We denken met de koks mee over maaltijden en tussendoortjes en coachen afdelingen, verpleegkundigen en zorgassistenten in optimale voedingszorg voor de patiënt.

Alle diëtisten bij ETZ zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici en volgen jaarlijks scholingen en symposia om up-to-date te blijven. Je kunt je specialiseren met een post-HBO-scholing of bijleren op andere afdelingen.

We werken in een goede sfeer samen met ruimte om te sparren, elkaar feedback te geven of gewoon even te lachen. We lunchen en/of wandelen dagelijks samen, organiseren jaarlijks een teamuitje en zien de clusters onderling ook een aantal keer per jaar voor een gezellige activiteit.

Het team van ergotherapie

In het ETZ werken 5 ergotherapeuten (parttime) in een fijne werksfeer samen. De complexe neurologische patiënten bij ETZ maken ons werk extra leerzaam en uitdagend.

We inventariseren als ergotherapeuten de arm-handfunctie en brengen de cognitie van de patiënt in kaart, voornamelijk op de afdeling Neurologie en Neurochirurgie. Ook inventariseren we hoe we de klinisch opgenomen patiënten het beste kunnen mobiliseren met hulp van bijvoorbeeld rolstoelen of AD-kussens.

We werken veel samen met de fysiotherapeuten en de logopedisten. Samen screenen we patiënten en bepalen het ontslagadvies. Ook overleggen we met de artsen, revalidatieartsen en specialisten ouderengeneeskunde over het beste na-traject.

Je kunt je blijven ontwikkelen in scholingen en cursussen om aan het Kwaliteitsregister te werken. We zijn een hecht team, we overleggen en sparren veel over de patiënten. We werken allemaal goed zelfstandig, maar ook graag samen bij complexere casussen. We hebben een open houding en het kan erg gezellig zijn!

Het team van logopedie

Het team van Logopedie bestaat uit 6 logopedisten. Onze aandachtsgebieden zijn Geriatrie, KNO, Neurologie, Neurochirurgie, Pediatrie en Intensive Care. Bij onze klinische ondersteuning ligt de nadruk veelal op diagnostiek bij frequente en relatief kortdurende contacten. Ook verzorgen we poliklinische consulten voor specifieke doelgroepen. De enorme variatie in doelgroepen maakt ons werk extra bijzonder en uitdagend.

We blijven up-to-date door het volgen van scholingen en cursussen en staan allen ingeschreven in het landelijke Kwaliteitsregister. Iedere logopedist heeft zijn eigen specialisaties, zodat we passende zorg kunnen bieden en specifieke hulpvragen kunnen beantwoorden. Naast de reguliere logopedische zorg participeren wij binnen het ETZ in het schisisteam, in het team hoofd-hals-oncologie en het eet-team.

We werken met alle logopedisten en ergotherapeuten op één kantoor op locatie ETZ Elisabeth. Ons team is erg divers in onder meer persoonlijkheden, leeftijden en hobby’s. Een gezellig team met een goede sfeer en we maken ook tijd voor elkaar buiten werktijd!

 

Collega’s over werken bij de Paramedische Zorg

Natalie van der Lugt, Logopedist/Taal- en Spraakpatholoog

“Kennis is macht, maar kennis delen is kracht. Wij vinden samenwerken heel erg belangrijk binnen ons team en hebben ieder ons eigen specialisme. Dit zorgt ervoor dat we op elkaar bouwen qua kennis.”

Romee van Heessel-Schilt, Senior diëtist

“Als diëtist kom je met veel verschillende patiënten in aanraking, allen met een andere hulpvraag. Samen met de patiënt kijken wat werkt, vind ik erg leuk. Om dan uiteindelijk te zien dat iemand opknapt door onder andere betere voeding geeft mij veel voldoening!”

Janneke de Kort, Diëtist

“Ik ervaar veel vrijheid in mijn werk en er is veel ruimte om me te ontwikkelen, bijvoorbeeld door scholingen te volgen. Daarnaast wordt er naar je geluisterd als er iets is.”

Megen Lavrijsen, Ergotherapeut

“In onze ergotherapiekeuken doen we tests of een praktische observatie. Ook laten we de patiënt een opdracht doen op de computer, of een planningstaak.”

Lees het hele verhaal
Bas van der Schoot, Fysiotherapeut

“In het ziekenhuis krijg je te maken met de acute fase, de allereerste fase bij een revalidatie. Dat vind ik de meest interessante realisatiefase van een patiënt.”

Lees het hele verhaal

Heb je een vraag over werken bij het ETZ?

Wij geven je graag antwoord! Stel je vragen aan Nick Buijks of Zoë Diepa.

WhatsApp